1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Vagina-oorbellen onder de kerstboom?

Inspiratie Vagina-oorbellen onder de kerstboom? 10 maanden geleden

Vagina-oorbellen onder de kerstboom?

Wat begon als een pop up project is nu, door een publieke fundraising, uitgegroeid tot een volwaardig vagina museum. “Ik ontdekte dat er een penis museum bestond in IJsland maar nergens ter wereld een equivalent voor vagina’s te vinden was, dus besloot ik er zelf één op te richten.” zegt directeur Florence Schechter.

“Bijna 50% van de bevolking heeft er één en de meeste onder ons zijn er één gepasseerd toen we op de wereld kwamen. Toch is de vagina en de rest van haar anatomie nog steeds een taboe onderwerp.” Dit kan je lezen op één van de posters uit de expo die op dit moment te zien is in het museum.

Dat er een taboe op rust en er veel onwetendheid is over het vrouwelijk geslacht is oud nieuws maar toch schrok Sarah Creed, de curator van de expo, van de resultaten uit een recent onderzoek in de UK. 50% van de Britten zou niet weten waar de vagina zich bevindt en 1 op de 5 vrouwen heeft het idee een tampon te moeten verwijderen voor het plassen. Wat genoeg zegt over de anatomische kennis natuurlijk.

Het museum wil informeren, mythes de wereld uit helpen én stigma’s wegwerken. Schaamhaar, geurtjes, witverlies, hygiëne, menstruatie,... het passeert allemaal de revue. Check zeker op voorhand hun agenda want er worden ook events en voorstellingen georganiseerd. Nog niet overtuigd? In hun shop vind je allerlei originele vagina gadgets, waar wacht je nog op?

Meer weten?

https://www.vaginamuseum.co.uk

Niet naar Londen voor Kerst?

Niet getreurd, Het Vaginaboek ziet er ook geweldig uit onder de kerstboom! De laatste nieuwe inzichten en trends, recente onderzoeken, tips en weetjes over onze liefste vriendin? Je komt het allemaal te weten. Happy Holidays. 

Gerelateerde producten