1. Inspiratie
  2. Seksrobots: de nieuwe generatie sekspoppen is hier

Inspiratie Seksrobots: de nieuwe generatie sekspoppen is hier 2 jaar geleden

Seksrobots: de nieuwe generatie sekspoppen is hier

De fetish voorbij: sekspoppen voor iedereen

Het tijdperk waarin opblaaspoppen voorbehouden waren voor de vrijgezelle enkeling met bindingsproblemen, is voorbij. Sekspoppen worden toegankelijker én slimmer, en meer en meer seksrobots met artificiële intelligentie verschijnen op de markt. Dr. Trudy Barber, expert in de impact van technologie op seksualiteit, gelooft zelfs dat het maar een kwestie van tijd is voordat robots ons seksleven overnemen. Volgens haar zullen robots in de slaapkamer al binnen 25 jaar sociaal aanvaard zijn. En seks met mensen? Dat wordt meer en meer bewaard voor speciale gelegenheden.

 

Ontwerp je eigen partner

De seksrobots van de nieuwe generatie bestaan niet langer uit vinyl, wel uit silicone dat warm en zacht aanvoelt. Meer nog, je kunt deze veredelde poppen in allerlei standjes manoeuvreren. Harmony van Abyss Creations, bijvoorbeeld, kost je zo’n 15.000 euro. Je kiest zelf welke oog- en haarkleur je wilt, de grootte van de borsten en zelfs de persoonlijkheid van je robot (wild of timide). Maar ook vrouwen kunnen wat van die automatische actie krijgen: enter Gabriel van Sinthetics met een realistische penis die hard kan worden. Voor hem tel je een slordige 5.600 euro neer, en je kunt hem eventueel ‘pimpen’ met extra sproetjes (45 euro) of tattoos (135 euro).

 

Van bejaardenhulp tot discrete triootjes

En er is wel wat te vinden voor die seksuele robotrevolutie. Denk maar aan mensen met een fysieke handicap of bejaarden die op deze manier aan hun trekken kunnen komen. Of koppels die een triootje met een echte persoon te ver uit hun comfortzone vinden.

 

Remedie voor pedofilie of voer voor verkrachters?

Robotpro’s geloven verder dat ook verkrachters en pedofielen zich met de robots zullen kunnen uitleven, en geen behoefte meer hebben om échte mensen te misbruiken. Tegenstanders denken dan weer dat seksrobots zulke misbruikpraktijken alleen maar zullen versterken. Om nog maar te zwijgen over de objectivering van vrouwen en sociale isolatie die seksrobots met zich mee kunnen brengen. Of we binnenkort écht mensen met hun robotpartner op schoot op café gaan zien, is dus nog maar de vraag …