1. Inspiratie
  2. Leve de liefde: waarom aantrekkingskracht overschat wordt

Inspiratie Leve de liefde: waarom aantrekkingskracht overschat wordt 4 jaar geleden

Leve de liefde: waarom aantrekkingskracht overschat wordt

De millenniumzoektocht naar magie

Vooral millennials (personen geboren vanaf de jaren ’80 tot vroege jaren 2000) geloven dat een magisch gevoel van het type trillende benen en kloppende harten de beste sleutel is naar een liefdesrelatie op lange termijn. En dat we in onze huidige realistische tijden dat romantische net verheerlijken, mag niet verwonderen. Maar eigenlijk is dat net onrealistisch, en schieten we onszelf zo in het been – of liever: in het hart.

6 tekenen dat wat je voelt geen liefde is, maar een bevlieging:

  • Je bent gefocust op het fysieke
  • Je hebt niet de behoefte om zijn of haar familie en vrienden te ontmoeten
  • Je beste vriend(in) vindt hem of haar niet leuk
  • Je hebt een sterke drang naar seks, niet naar diepgaande emotionele gesprekken
  • Je ziet geen toekomst samen
  • Je herkent een of meerdere van deze gevoelens: “verander nooit, voor mij zal je altijd perfect zijn”, “ik kan me niet voorstellen ooit van iemand anders te houden dan van jou” en “ik zal de rest van mijn leven van jou houden, wat er ook gebeurt”

Liefde is …

In het begin kan die aantrekkingskracht heel belangrijk zijn, maar die dooft vaak na een tweetal jaar uit, samen met de relatie. Beter is dus om te investeren in echte liefde, waarvan een veel gebruikte definitie als volgt klinkt: “warme genegenheid, een gevoel van toewijding voor iemand anders. Liefde kan zich ook richten tot een dier of een voorwerp.” Geen buikvlinders of eersteklas drama, dus. Liefde is doorgaans dan ook een betere langetermijninvestering voor een goede relatie.