1. Inspiratie
 2. Leren masturberen!

Inspiratie Leren masturberen! 4 jaar geleden

Leren masturberen!

Er is niets tegen masturbatie

Ondanks het feit dat er geen enkele reële reden bestaat om zich over masturbatie schuldig of beschaamd te voelen – en dat beweringen over lichamelijke of psychische schade die erdoor zou ontstaan iedere grond missen – lijden veel vrouwen aan die gevoelens. Als je nooit gemasturbeerd hebt of nog nooit een orgasme hebt gehad, zal je waarschijnlijk merken dat je een ingebouwde weerstand hebt tegen de gedachte eraan. Als dat het geval is, is het goed dat je allereerst de voordelen van masturbatie leert kennen.

 

 • Masturbatie is de gemakkelijkste manier om te ontdekken welke manieren van stimulatie bij jou het beste werken Als je dat eenmaal weet kun je je partner leren hoe hij jou moet prikkelen.
 • Het is een heel betrouwbare manier om te leren een orgasme te bereiken. Slechts heel weinig masturberende vrouwen zien geen kans op die wijze ‘klaar te komen’.
 • Of je een partner hebt of niet en of je beiden op dezelfde tijd of even vaak wilt vrijen of niet, je kunt je seksuele vitaliteit behouden en door masturberen eventuele spanning verlichten.

Leren masturberen

Om deze oefeningen succesvol te doen verlopen, moet je volkomen vrij zijn van angst voor storing of afleiding. Zorg dus voor volledige afzondering. Ook moet je er ruimschoots de tijd voor nemen. Gebruik een of ander glijmiddel – massage- of babyzalf bijvoorbeeld, maar geen vaseline – om de gevoelens te versterken en de kans op huidirritatie zo klein mogelijk te maken.

Oefen vier of vijf maal per week 10-20 minuten Misschien bereik je een orgasme en misschien ook niet, maar dat doet er niet toe, want in dit stadium is het doel te leren hoe het voelt.

 1. Betast en streel de binnenste en buitenste schaamlippen en het gebied eromheen. Experimenteer met verschillende druksterktes en varieer het ritme.
 2. Onderzoek nu de kittelaar (=clitoris): de schacht, de kop (eikel of glans) en het huidkapje dat eroverheen ligt. Misschien moet je dat kapje terugtrekken om de clitoris te kunnen aanraken.
 3. Begin met een lichte aanraking en verhoog de druk geleidelijk. Je zal merken dat je meer druk kunt verdragen als je door de huidplooien heen wrijft die links en rechts van de clitoris liggen, dan bij directe wrijving. Probeer de gevoelens te versterken en te verzwakken door de druk te variëren.
 4. Probeer de schacht tussen wijs- en middelvinger te nemen en op en neer of heen en weer te wrijven. Maak dan met stevige druk van twee vingers een ronddraaiende beweging over het hele gebied van de kittelaar alsof je een spier onder de huid masseert.
 5. Als de gevoelens die je met het voorgaande in de clitoris oproept te sterk zijn, verdeel dan de druk door de palm of de muis van je hand te gebruiken.
 6. Als wrijven en druk geen sterke prikkeling verschaffen, leg je hand dan beschermend over de clitorisstreek en laat hem vibreren. Of laat je vingers snel op en neer over de kittelaar glijden.

Je vooruitgang beoordelen

Als je eenmaal deze oefeningen zonder angst, schuldgevoel of schaamte hebt leren doen en hebt ontdekt hoe je althans enkele plezierige gevoelens kunt opwekken, ben je rijp voor de volgende stap. Als je na zes weken nog niet het gevoel hebt dat je vooruit bent gegaan, probeer dan toch de volgende ronde. Je  zult waarschijnlijk merken dat de sterkere stimulatie die daarbij in het spel is, je gemakkelijker tot opwinding brengt.

Intensiteit opvoeren.

De volgende oefeningen laten zien hoe je de intensiteit van de genitale gevoelens kunt opvoeren tot een orgasme. Oefen dit net als het voorgaande, vier tot vijf keer per week, 10-20 minuten per keer.

 1. Streel eerst, met gebruik van een glijmiddel, zacht de grote schaamlippen en ga dan langzaam in de richting van de kittelaar.
 2. Stimuleer de clitoris door het kapje heen en schuif dan het kapje omhoog, zodat je schacht en eikel direct kunt prikkelen. Ontwikkel een regelmatig ritme waarbij je op de schacht veel maar op de eikel weinig druk uitoefent.
 3. Waarschijnlijk zal de kittelaar gevoeliger worden naarmate je meer opgewonden raakt. Misschien merk je zelfs dat je directe stimulatie ondraaglijk vindt. Als dat het geval is, verminder dan een beetje door je ófwel meer met de schacht dan met de eikel bezig te houden ófwel door de druk indirect via het kapje of de kleine schaamlippen uit te oefenen. Handhaaf zoveel mogelijk hetzelfde ritme en dezelfde soort stimulatie.
 4. Uiteindelijk zal je een golf van warmte door je heen voelen gaan. Dit is geen orgasme, maar gaat er meestal aan vooraf. Het is belangrijk nu op dezelfde wijze en met hetzelfde ritme door te gaan. Als je namelijk in dit stadium stopt zullen de sensaties wegebben en zal het moeilijk zijn weer zover te komen. Het orgasme zelf – een snelle opeenvolging van contracties diep in de vagina – zal waarschijnlijk volgen. Je kunt het best doorgaan met stimuleren tot de contracties afgelopen zijn. Bij deze oefeningen moet je niet naar een orgasme toe werken maar je eraan overgeven als het komt.

Je vooruitgang beoordelen

Je zal met behulp van deze oefening al gauw in staat zijn elke keer dat je masturbeert een orgasme te bereiken, of althans de pre-orgastische warmtegolf voelen. Als je nog steeds geen orgasme krijgt of meent dat je een beetje meer stimulatie nodig hebt om je over de drempel te duwen, probeer dan een vibrator te gebruiken.