1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Een neus voor seks?

Inspiratie Een neus voor seks? 2 jaar geleden

Een neus voor seks?

Vaak staan we niet stil bij wat ons precies opwindt, seksuele prikkels komen en gaan. En ja, soms zelfs op de meest bizarre momenten, tijdens het sporten, de aanblik en geur van die man naast je op de trein... Het zijn onze zintuigen die die prikkels genereren én het goede nieuws, je kan die trainen! Hieperdepiep!!!! Benut je zintuigen en je weet wat volgt: een intenser (seks)leven!

ZIEN

Het beeld, datgene wat we te zien krijgen is één van de krachtigste zintuigen. Bij het verliefd worden is het zicht het eerste wat reageert. Denk aan de impact van oogcontact, clash-boom-bang, en dat met één blik! Mensen kijken graag naar elkaar. Het is een feest wanneer je in een leuke outfit of sexy setje komt aanlopen, bovendien draagt een verzorgd uiterlijk bij tot een flinke boost van je zelfvertrouwen. En dat werkt in een professionele omgeving en ja, ook in de slaapkamer waarmee je net dat tikkeltje meer aandurft op seksueel vlak. 

HOREN

Geluid zet beeld en ervaring kracht bij. Bedenk maar even wat voor een impact de juiste muziek heeft tijdens een spannende film... De spanning wanneer iemand door een donker bos loopt... Het knakken van een tak, de oehoe van de uil...  Je begrijpt meteen, kreuntjes tijdens de seks zijn dan ook niet te onderschatten. Een subtiele hijg kan de seksuele spanning opdrijven, geeft je partner het signaal dat hij/ zij door mag gaan op dat elan, of net niet. Lang leve die verbale gps voor je seksualiteitsbeleving, leer de gps van je partner kennen en breng hem/ haar in hogere sferen!

VOELEN

Maak in de dagelijkse ratrace tijd voor zintuigprikkelende activiteiten zoals een massage. Of een etentje met kaarslicht en een jazzy Marc Moulin-deuntje, een erotische film bij het haardvuur, … Vertrouw op je tastzin om de opwinding aan te wakkeren, raak zoveel mogelijk huid aan, kriebel subtiel z'n nek wanneer je voorbijloopt aan tafel, stroop rustig, één voor één die kledingstukken van elkaars lichaam, gebruik massage-olie om die tastzin aan te wakkeren en beleef een intensere seksuele ervaring. 

SMAKEN

De smaakzin is dermate belangrijk dat een eerste tongzoen kan afspringen op die smaak. Via onze smaakpapillen bepalen we of die ander lekker is en dus een potentiële partner kan worden. Ja hoor, je kan dus maar beter met een frisse adem naar die eerste date vertrekken. Tenminste als je wilt scoren! ;-) Smaken spelen vooral een rol bij het voorspel, het is niet voor niets dat mensen aan de slag gaan met aardbeien, chocolade, slagroom, exotisch fruit, Champagne, etc.  Afrodisiaca, worden al sinds de oudheid gebruikt als stimulatie van lust, sex, libido, geslachtsdrift en potentie. Laat je gaan! 

RUIKEN

Het laatste zintuig in het rijtje is ons reukorgaan en ook dat heeft zijn rol tijdens (seksuele) interactie. Iedereen heeft zijn/ haar unieke lichaamsgeur en die bepaalt dan weer onbewust of je valt voor die persoon ja of neen. Even terug naar die trein, stel je voor dat je naast iemand zit met een penetrante zweetgeur... No go toch, dan kies je voor een ander zitje, simpel! 

Laatste suggestie nog van tante Goedele ;-) "durf te experimenteren en sukkelen want wie sukkelt ontdekt de leukste dingen." Seks is geen olympische discipline; niet alles hoeft meteen perfect te gaan. Experimenteer er dus gerust op los. Het is juist heel verbindend om je kwetsbaar te durven openstellen naar je partner.