1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Dé seks-trends voor 2020!

Inspiratie Dé seks-trends voor 2020! 1 jaar geleden

Dé seks-trends voor 2020!

Mindful en Wellness seks beleven

Mindfulness betekent ‘leven met volle aandacht’. Hoe vertaal je dit naar seks? Gedaan met vluggertjes! We gaan in 2020 voor bewust seksueel plezier waarbij aandacht voor elkaars gevoelens, gedachten en fysieke ervaring centraal staan. En deze intense seks-sessies mogen gerust enkele uren in beslag nemen ☺

Deze manier van seks beleven sluit perfect aan bij het seksueel welbevinden dat hoogtij zal vieren dit jaar. We zijn nog nooit zo geïnformeerd geweest over seksueel plezier en we zijn niet meer beschaamd het ons toe te eigenen. Blij met je eigen lijf, het uiten van (uitzonderlijke) verlangens of het bespreken van seksuele problemen? Het kan allemaal! Want genieten? Dat mogen we!

CBD-glijmiddel 

Het gebruik van glijmiddel is bij veel mensen noodzakelijk voor het beleven van fijne seks. Vorig jaar werd het gebruik van CBD, het niet-psychoactieve bestanddeel van cannabis, enorm populair. Je kon het terugvinden als olie, zalf, thee en tegenwoordig dus ook als glijmiddel. Het zou de bloedstroom naar de geslachtsdelen stimuleren, het plezier vergroten en een relaxerend effect hebben indien je pijn ervaart tijdens het vrijen. Of deze bevindingen allemaal kloppen en de trend het jaar overleefd? Dat valt af te wachten.

Digi-seksualiteit

Het gebruik van technologie in de slaapkamer blijft boomen. Met dit jaar ‘Virtual Reality Porn’ en ‘seksrobots’ als hoogvliegers. Dit betekent een gigantische vooruitgang voor mensen die prefereren hun seksualiteit te beleven zonder contact en intimiteit met anderen. Helemaal jouw ding? Dan mag je jezelf vol trots ‘digi-seksueel’ gaan noemen.  

Liefde

2020 zou wel eens het jaar van de liefde kunnen worden! De #metoo-beweging zorgde er de laatste jaren voor dat we zijn gaan praten over gevoelens, grenzen, toestemming en respect. Seks hebben vanuit deze waarden zorgt dan ook voor betere seks. En dat hoeft uiteraard niet enkel in een vaste relatie. Ook bij casual contacten of soloseks kan alles uitermate liefdevol verlopen! 

Wat denk jij? Klik door naar onze enquete!