1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Wat fantaseren over iemand anders je over je relatie vertelt

Inspiratie Wat fantaseren over iemand anders je over je relatie vertelt 4 jaar geleden

Wat fantaseren over iemand anders je over je relatie vertelt

Survival of the hottest

Bijna iedereen fantaseert tijdens de seks. Volgens een onderzoek van The Normal Bar, een Amerikaans relatieplatform, fantaseert 61% van de vrouwen en 90% van de mannen seksueel over mensen die ze ontmoeten. En dat is eigenlijk niet meer dan (bio-)logisch, want lust is essentieel voor het overleven van ons ras. Fantaseren over seks met andere partners bereidt je immers voor op een eventuele breuk met of sterfte van je partner om daarna opnieuw te beginnen en je verder voort te planten.

Anti-slippertjesplan

Raar maar waar: fantaseren gaat écht overspel tegen, want door te fantaseren over iemand anders wordt een anders gewone vrijpartij weer net een tikje spannender. En heb je bijgevolg niet de behoefte om écht een scheve schaats te rijden.

Fantaseren = mediteren

Fantasieën zijn eigenlijk een vorm van meditatie. Bij het mediteren maak je je hoofd leeg en krijg je allerlei willekeurige, onvoorspelbare gedachten. En dat is eigenlijk net zo bij seks: ook daar ontsnap je even van het alledaagse en focus je ook op je brein. Net zoals gedachten die opspringen bij het mediteren niets betekenen, is dat hetzelfde bij seks. Je ertegen verzetten maakt het meestal net erger en kan het moment helemaal verpesten. Accepteer je fantasieën gewoon – hoe vreemd ze soms ook zijn – en denk er verder niet bij na, maar geniet!

Van fantasie tot emotioneel bedriegen

Maar onschuldige fantasieën kunnen wel degelijk uitgroeien tot emotioneel bedriegen. Een belangrijk alarmsignaal is dat je gedachten tijdens de seks regelmatig afwijken naar dezelfde andere persoon, en zeker als dit bewust gebeurt. Ook als je niet kunt genieten van intimiteit met je partner zonder aan iemand anders te denken, is het tijd om eens na te denken over je relatie en je gevoelens …

Voel jij je onzeker of juist prettig dat je aan andere situaties kan denken dan enkel het hier en nu? Bekijk je het als een last of eerder als een verrijking van je fantasieleven? Deel het!