1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Tweedehands condooms?

Inspiratie Tweedehands condooms? 1 jaar geleden

Tweedehands condooms?

Wie de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC (Centers for Disease Control & Prevention) volgt zag vorige week een tweet voorbijkomen waarvan je de wenkbrauwen even optrekt. “We zeggen dit omdat er mensen zijn die het doen: was of hergebruik condooms niet. Gebruik een nieuw exemplaar voor elke vrijpartij.” viel er te lezen. Uit een rondvraag naar seksuele activiteit en handelingen kwam naar voor dat heel wat Amerikanen hun condooms al’es wassen, laten drogen en vervolgens nog een keer gebruiken.

Al te gek natuurlijk dus laat ook ons dit nog een keer onderstrepen: condooms zijn een éénmalig te gebruiken wegwerpproduct.  Ja, ze helpen zwangerschappen te voorkomen maar al even belangrijk, ze zijn ook het enige effectieve middel dat de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegengaat!!  Dus… advies van tante Goedele: geniet van je vrijpartij maar daarna, hopla, weg ermee!

Wist je trouwens dat:

  • … een condoom zowat een maand in een portefeuille overleeft voor het rubber door de voortdurende wrijving begint te slijten en dus meer kans maakt om te scheuren? Het is verstandig je condooms op een andere plaats te bewaren. Check ook altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking.
  • …zelfs in het Europese parlement de gemiddelde lengte van het mannelijke lid onderwerp van discussie is. Bij het stemmen van de EU-normen voor condooms, protesteerden de Britten dat zeventien centimeter maar magertjes was als het over de gemiddelde lengte van een Europese penis ging.
  • … Casanova (1725-1798), de grootste lover aller tijden, nooit zonder condoom vrijde. Hij onderwierp ze steevast aan een ‘gaatjestest’ door het condoom als een ballon op te blazen. Op gravures is zelfs te zien hoe Casanova en een aantal andere mannen in een bordeel de gaatjestest uitvoeren. … de eerste condoomwinkels de deuren openden in 1750. Deze handel was grotendeels in handen van vrouwen!  Vandaag de dag kan je op -tig plaatsen condooms aankopen. Zo ook via onze webshop.