1. Inspiratie
  2. To fake or not to fake: is it really a question?

Inspiratie To fake or not to fake: is it really a question? 2 jaar geleden

To fake or not to fake: is it really a question?

Waarom faken?

Oké, toegegeven, de redenen waarom vrouwen faken zijn stuk voor stuk begrijpelijk:

  • We hebben geen zin meer om te vrijen
  • We willen onze partner niet kwetsen
  • We durven niet te zeggen wat we écht lekker vinden
  • We denken dat klaarkomen een voorwaarde is voor goede seks

En wist je dat ook mannen zich eraan vergrijpen? Surprise, surprise: hier is het vaak een ego-kwestie. Fakende mannen willen vooral verbergen dat ze niet kunnen klaarkomen, bijvoorbeeld omdat ze te veel gedronken hebben of omdat ze er met hun hoofd niet bij zijn.

Waarom niét faken?

Het moet toch gezegd: geen enkel excuus is goed genoeg om te doen alsof. Faken is eigenlijk een vorm van liegen, op een moment dat net heel intiem hoort te zijn. Het is ook compleet zinloos: jij bent niet bevredigd, terwijl je partner denkt van wel. Het leidt dus alleen maar tot barrières, misverstanden en miserie. 

Faken op voorschrift

Kanttekening: sommige therapeuten raden vrouwen die moeilijk klaarkomen aan om tóch te faken. Niet om hun partner te bedotten, maar om zichzelf over de drempel te pushen. Door de pompende contracties van de vaginale spieren tijdens een orgasme na te bootsen, zouden ze zo het échte vuurwerk aansteken. Of dat werkelijk tot succes leidt, zullen we maar in het midden laten. In iedere seksuele relatie wordt weleens een orgasme gefaked.