1. Inspiratie
  2. To do: vaginafitness!

Inspiratie To do: vaginafitness! 3 jaar geleden

To do: vaginafitness!

We kunnen het niet vaak genoeg hebben over dat heerlijke lichaamsdeel van de vrouw: de vagina. Wist je dat de vagina zo ingenieus in elkaar zit, met zijn externe en interne clitoris, al zijn zenuwuiteinden, zijn g-spot en zijn a-spot, dat wetenschappers het gevoel hebben dat ze nog maar aan het begin staan van de ontdekkingsreis? Vandaag is het zo dat van alle wetenschappelijk onderzoek over geslachtsorganen in de biologie, antropologie of de medische wereld slechts 8% - schande! - volledig aan de vagina is gewijd. Al de rest behandelt uitsluitend de penis (42%) of beiden (50%). Terwijl het zo’n interessant gebied is. De ‘superioriteit’ van de vagina toont zich al in het feit dat een vrouw, in tegenstelling tot een man, meerdere orgasmes na elkaar kan krijgen. Of dat sommige vrouwen zonder zichzelf aan te raken zich tot een orgasme kunnen denken, contracties incluis. Probeer maar een man te vinden die dat kan.

Intensere orgasmes? Yes please! 

Maar voor we het hebben over die aparte plekjes gaan we terug naar de basis: vaginale fitness. Immers: als je betere, intensere en regelmatiger orgasmes wilt, helpt het om je spieren te trainen. Jullie kennen de bekkenbodemoefeningen al? Maar doén jullie ze ook? Want weet dat deze spieren heel snel verslappen, zeker als je een zittende job hebt. Of na een zwangerschap. En zelfs gewoon vanaf dat je de 25 bent gepasseerd. Als je een beetje urine verliest bij het niezen of lachen, dan weet je: werk aan de winkel! Daarom nog eens alles op een rijtje.

BB-oefeningen

De bekkenbodemspier is een heel grote spiergroep, die als een mandje de onderkant van je bekken samenhoudt: hij loopt van je anus tot aan je schaamheuvel, zowel in de lengte als in de breedte. Daarnaast zorgt hij ervoor dat je controle houdt over het plassen en kan hij de vagina laten op- en ontspannen. In principe kun je elk deeltje ervan voelen. Ga daar eerst mee aan de slag. Onderzoek of je de verschillende spieren apart kunt samentrekken: die aan de vagina-ingang, die binnenin de vagina, de spieren van de anus, en de kringspier van de urinebuis (alsof je je plas ophoudt – maar doe dit niet echt, het verhoogt de kans op blaasinfecties). Eens je dit onder de knie hebt, start je de oefeningen.

Aan de slag! 

Sta recht met licht gebogen knieën. Adem in. Bij het uitademen span je alle spieren tussen je stuitje en schaamheuvel op. Oefen tot je ze een minuut lang kunt aanspannen. Daarna oefen je in aanspannen-lossen, zoals knipperen. De volgende stap is hetzelfde oefenen op je rug op bed, met opgetrokken knieën en je voeten plat op bed. Lang aanspannen, en knipperen. Oefen daarna ook in hurkzit.

Reminder

Ik kan jullie niet genoeg op het hart drukken de BB-spieren te blijven trainen. Thuis, in de rij aan de kassa, aan je bureau. Ik heb een herinneringsstickertje op mijn stuurwiel dat mij tijdens filerijden aan het ‘fitnessen’ zet. Nee, je hoeft niet zo straf te worden als de Thaise meisjes die pingpongballetjes vanuit hun vagina in het publiek schieten. Doe het voor je eigen orgasme: dat komt makkelijker én intenser.