1. Inspiratie
  2. Taboe: mannen met een lager libido

Inspiratie Taboe: mannen met een lager libido 2 jaar geleden

Taboe: mannen met een lager libido

Oorzaken

Bij de helft van de stellen die seksuologen op de bank krijgen wil de vrouw juist veel vaker dan de man. En als dat het geval is, stappen stellen veel sneller naar de therapeut. Dat wordt namelijk veel sneller als een probleem gezien. Van mannen heerst het idee dat die altijd paraat staan en als die dan wat minder zin hebben denken we dat er echt iets aan de hand is.

Zowel mannen als vrouwen hebben trouwens de laatste jaren sowieso minder seks. Er is heel veel druk op mannen om niet zomaar aan seks te doen, maar om superseks te hebben: het moet keigoed, het moet spannend. Je moet zo veel dingen, daardoor wordt seks een heel project. Een gedoe.

Tips

  • Vaker seks? Probeer dan eens geplande seks. Ik ben een groot voorstander van agendaseks. Dat is niet saai, want je kunt echt al een soort voorspel in de loop van de dag krijgen. Je leeft er naartoe.
  • En: doe vooral niet te moeilijk. Ik zou in plaats van speeltjes en tuigjes en toestanden zeggen: ga iets leuks doen samen. Roeien, vissen, voor mijn part surfen. Doe iets spannends, leer iets nieuws. Je zult versteld staan hoe veel sensualiteit en intimiteit daaruit voortkomt en hoe daar vaak wel de seks uit volgt. En zelfs als die seks niet volgt? Jullie hebben dan toch maar een heerlijke dag samen gehad, dus who cares? 

Beluister hier het volledige interview.