1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Super Soft Heroes

Inspiratie Super Soft Heroes 10 maanden geleden

Super Soft Heroes

Dit antwoord brak het hart van de Zweedse illustratrice Linnéa Johansson. Dat driejarigen van superhelden houden vond ze doodnormaal, dat doet ze zelf trouwens ook nog steeds. Maar dat ze op zo’n jonge leeftijd al beïnvloed worden door de stereotypen die dit met zich meebrengt vindt ze verbluffend. Het idee dat tranen een teken zijn van zwakte bijvoorbeeld of dat het belangrijkste bij meisjes hun uiterlijk is.

Ze besluit een tiendelige reeks kleurplaten te maken die ze ‘Super Zachte Helden’ noemt. Hierin belicht ze een meer emotionele, zachte, dagdagelijkse versie van Superman, Batman, Spiderman en de Hulk. Illustraties die een contrast kunnen bieden tegen de stoere en agressieve houding die we meestal te zien krijgen. Koekjes bakken, boodschappen doen en voor kinderen/kittens zorgen zijn slechts enkele voorbeelden van het amuzante aanbod. Ze werkte ook aan een reeks ‘Sterke Prinsessen’ waarin bijvoorbeeld Belle brains verkiest boven beauty of Anna en Elsa hun haar afscheren ter steun voor een kindje met leukemie.

Al deze tekeningen zijn gratis online te downloaden omdat ze karakters van Disney, Marvel en DC comics gebruikt en door hun copyrights geen geld kan vragen. Ze geeft zelf aan dit niet erg te vinden want ze hoopt op die manier zoveel mogelijk mensen te bereiken en een genderneutraal alternatief te bieden bij de opvoeding van kinderen. Sinds de illustraties online staan krijgt ze reacties van kinderen, leerkrachten en ouders uit alle windstreken. Binnenkort ook uit België?

Wat denk jij? Klik door naar onze enquete!