1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Succesvolle én originele ideeën voor een date.

Inspiratie Succesvolle én originele ideeën voor een date. 9 maanden geleden

Succesvolle én originele ideeën voor een date.

Toerist in eigen land. Overal in België zijn van die kleine gekke musea. Zoek er eentje waar jullie nog nooit zijn geweest en ga op onderzoek uit. Laat je verwonderen of net niet?

Water maakt alles meer romantisch. Weet je nog, Erik en Ariël op hun bootje in de maneschijn? Inderdaad, dat dus! Picknicken aan een meer, een mooie wandeling langs het strand of zoek een klein stroompje, maak bootjes en racen maar.

Fijne activiteiten uit onze kindertijd van onder het stof halen, altijd een goed idee! Er bestaan heel veel cafés die voorzien zijn op het spelen van bordspelletjes of zelfs puzzelen. Of misschien zijn kleurboeken voor volwassenen meer jullie ding? Gezellig met een tasje koffie erbij! Extra voordeel? Jullie zijn bezig dus hoeven niet heel de tijd in elkaars ogen te kijken en als er even een stilte valt voelt dat helemaal niet zo erg.

IJsschaatsen is een win-win situatie. Ofwel ben je er heel goed in en is je date helemaal onder de indruk door je elegante skills ofwel bak je er niets van en is je onhandigheid onweerstaanbaar charmant. Voelen jullie je onzeker op het ijs? Het perfecte excuus om elkaars hand vast te houden, safety first!

Minigolf, spelen met ballen op een eerste date? Ja hoor, het kan! Een kleine competitie in de zon en achteraf napraten met een drankje.

Een bezoekje aan IKEA biedt tal van mogelijkheden. Kies ieder je favoriete badkamer, keuken of slaapkamer en vertel elkaar waarom. Zo weet je meteen of jullie dezelfde smaak hebben. Nadien smullen van de Zweedse balletjes of toch maar verstoppertje? 

Stoeptekenen. Koop stoepkrijtjes en zoek een groot stuk asfalt of een muur. Laat jullie creativiteit de vrije loop en creëer samen wat moois.

De klassieke restaurant ervaring beu? Probeer eens iets nieuw! Kies een keuken die jullie vreemd is, volg een kookworkshop, link een restaurant aan een droomreis-bestemming en plan daar een (hypothetische) route uit of zoek een recept dat jullie nog nooit uitgeprobeerd hebben, ga de ingrediënten kopen en steek de handen uit de mouwen.

Ga op tocht! Kroegentocht? Leuke koffiebar-tocht? IJsjes-tocht? Tweedehandswinkel-tocht? Zoek uit wat jullie beide leuk vinden.

Samen bloedgeven. Een beetje een luguber idee misschien maar deze goede daad als (eerste) date wordt gegarandeerd een ervaring die jullie nooit meer zullen vergeten.

Wat denk jij? Klik door naar onze enquete!