1. Inspiratie
  2. Sexuele fantasieën
  3. SM is meer dan elkaar pijn doen

Inspiratie SM is meer dan elkaar pijn doen 3 jaar geleden

SM is meer dan elkaar pijn doen

Met de “Fifty Shades Freed” film, komt er een einde aan de roemruchtige trilogie over Christian, Anastasia én hun bijzondere intieme relatie, waarin BDSM een centrale plaats heeft.

Dat deze boek- en filmreeks onze kijk op seks heeft verruimd, valt niet te ontkennen. De verkoop van handboeien, touw en duct tape en nog meer van dat 'spannends' steeg dan ook spectaculair sinds de trilogie.

Er gaat echter een heel rijk gevuld universum schuilachter dat 4-letter woord (BDSM) waarvan sommigen enkel de letters "SM" onthouden en denken dat het vooral om "graag pijn doen of krijgen" gaat. Niets is minder waar.

Want eigenlijk staat het 4 letterwoord voor wel.... 6 letters en ook 6 begrippen, namelijk

  • Bondage & discipline (BD)
  • Dominantie & submissie (DS)
  • Sadisme & masochisme (SM).

Maar omdat BDSM nu eenmaal makkelijker schrijft dan BDDSSM gebruiken we gemakshalve de uitdrukking "BDSM" :)

En dat slaat op een heeeeeel breed scala aan activiteiten én relatievormen.

Ja, dat kan seksueel zijn, waar bijvoorbeeld het sadisme (plezier/genot beleven bij het toedienen van pijn of onderwerping) of masochisme (plezier/genot beleven bij het ervaren van pijn of onderwerping) een rol kunnen spelen bij de seksuele activiteit.

Maar het kan ook meer zijn dan enkel een louter seksuele activiteit...

Het psychologische aspect van dominantie en submissie, (waarbij een (permanente of tijdelijke) machtsrelatie tussen beide partners gespeeld wordt) kan de basis zijn een heel boeiende relatie.

Hierbij geeft de ene partner “macht” aan de andere partner, zowel seksueel als op andere vlakken van de relatie (bijvoorbeeld je partner op zijn wenken bedienen).

Dit kan soms onverwacht prettig zijn omdat het voor duidelijkheid zorgt. Zeggen "doe eens dit of dat" op een "bazige" of "onderdanige" manier kan voor helderheid zorgen waarbij je plots andere aspecten van elkaars persoonlijkheid ontdekt. En is dat niet leuk? Elkaar ontdekken en af en toe herontdekken?

Daarom hier wat TIPS om het eens te proberen... maar eerst drie basisbeginselen alvorens je van start gaat

  1. BDSM gaat over macht en overgave, over controle en discipline en (soms) over pijn. Het is een spel waar alle partijen in toestemmen met als doel sensueel, erotisch te genieten. Iemand zomaar pijn toebrengen, laat staan lichamelijk of geestelijk beschadigen heeft hier niets mee te maken. Get help!
  2. BDSM spelletjes doe je met een vertrouwde partner. Iemand die je goed kent en waar je je veilig bij voelt. Geen bondage met die nieuwe Tinder date dus! En ook niet met een dronken one-night stand!
  3. Spreek op voorhand een stopwoord af. Wanneer dat woord valt, stoppen jullie het rollenspel. ‘Nee’, of ‘stop’ of ‘auw’ zijn hiervoor niet geschikt omdat ze in het heetst van het machtsspel wel vaker voorkomen. Pompoen of rood? Maurice of Goedele? Als het maar duidelijk is.

Klaar? Duidelijk? Okay, lees dan vooral verder :)

Hoe breng ik het aan?
Laat je partner vooral eerst wennen aan het idee voor je ook maar iets begint. “Hé schat, wil je me een keer vastbinden en ferm slaan” is geen goede uitnodiging. Haar out-of- the -blue overvallen met n benen-spreidbar of paardenzweep ook niet.

Wees subtiel
Breng terloops het onderwerp van je kinky droomspel ter sprake. Bestel een film of boek met enkele (zachte) SM scènes en kijk hoe je partner hierop reageert. Kijk samen en geef verbale en non-verbale hints over welke handelingen je zinnen prikkelen.

Probeer het eens "light"
Probeer de ‘BDSM-Light’ aanpak in bed door wat steviger aan haar haren te trekken, voorzichtig een tik op de billen te geven of hem net iets te hard te bijten… Key is: let op zijn of haar reacties! Waar reageert je partner met de meeste opwinding op?

The Next Level
Van hieraf aan ga je steeds verder. Neem onze speciale G-box en bekijk samen enkele attributen. Verstop 'm ergens onder bed of waar je ook wil en haal 'm vervolgens subtiel tevoorschijn. "Oeps, wat vind ik hier nou!..."

Wie is Dom, wie Sub?
Soms aarzelen koppels, omdat ze niet altijd beseffen dat BDSM vooral een "spel" is en er soms onduidelijkheid is over hun "rol". Het is nochtans niet noodzakelijk om meteen te bepalen wie de onderdanige wordt/speelt of is en wie de dominante. Zeker voor twijfelende beginners is het  aan te raden om af te wisselen. Kijk in welke rol je je het beste voelt. En misschien blijven jullie wel ‘switchers’: de ene keer heb jij de macht, de andere keer onderga je gedwee. Niks mis mee hoor want mentale fitness is heel, heel gezond.

Deel met ons je eerste ervaringen in deze boeiende wereld van bondage, dom/sub en zoveel meer.