1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Sex Tape, u vraagt, wij antwoorden!

Inspiratie Sex Tape, u vraagt, wij antwoorden! 2 jaar geleden

Sex Tape, u vraagt, wij antwoorden!

We kregen de voorbije dagen nogal wat vragen binnen rond Goedele’s nieuwe programma Sex Tape dat in september via Vijf op de buis verschijnt. Wat doet uw toegewijde redactie dan? Juist, op visite bij la Liekens op zoek naar antwoorden! :-)

Koppels die zichzelf filmen in de slaapkamer is van alle tijden, waarom dan nu op de buis?

“Geen zorgen, die filmpjes zijn heel omfloerst. Je ziet niéts expliciet, en ze zijn vooral de aanleiding voor een breder gesprek over relaties en seksualiteit. Wie neemt initiatief. Hoe doe je dat. Hoe ga je om met afwijzing. Eigenlijk gewoon zoals je zou praten met vrienden en vriendinnen, zonder stoerdoenerij. Ik ben overtuigd dat daar zeker nood aan is!”

De teaser met Fabrizio en Pommeline liet de gemoederen hoog oplopen… Ze laten weinig aan de verbeelding over.

Natuurlijk! Als zender zou ik hen ook uitspelen toch! Ik vind het vooral moedige mensen, dat ze dat in Vlaanderen durven doen. Mensen zeggen dikwijls dat er te veel seks is in de maatschappij, maar eigenlijk wordt er véél te weinig over seks gepraat. Vergelijk dat eens met het WK Voetbal. Hoeveel uren wordt elke trap geanalyseerd. En opnieuw dezelfde beelden, en dan met een cirkeltje errond. En dan halen we er een psycholoog bij om te bespreken waarom Dries Mertens zijn haar heeft witgeverfd. Tot in het honderdduizendste stukje van elke beweging gaan we dat fileren. Maar iets zo belangrijk als een relatie, als een emotie, daar zwijgen we over. Ik begrijp dat niet.”

En dat terwijl jij al zo lang via je boeken, tv-programma’s en sinds een jaar ook jouw online platform www.goedele.com aan die weg timmert!

Klopt, we komen van ver, en we gaan stilaan ook de juiste richting uit. Toen ik het vijftien jaar geleden had over transseksuelen, dan werd er geroepen dat dat sensatie was. Nu is het doodnormaal dat Terzake er een reportage over maakt. Ik ben altijd iets te snel. Eerlijk gezegd, ik vind dat niet plezant hé, de voortrekker zijn. Maar het zit niet in mij om de gemakkelijkste weg te kiezen. Dat heb ik nooit gedaan.”

Hoe zou dat komen denk je?

“Geen idee. Overtuiging? Engagement? De drive mensen te educeren is een gegeven dat iedere man en vrouw aanbelangt!”

Amen to that! :-)