1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Pak Je Dromen Uit!

Inspiratie Pak Je Dromen Uit! 10 maanden geleden

Pak Je Dromen Uit!

Vandaag is het 6 december en naar goede gewoonte komt Sinterklaas pakjes brengen aan de kinderen die braaf zijn geweest. Een bekende speelgoedketen greep dit jaar de kans om met een origineel en ontroerend reclamefilmpje de komst van de goede man aan te kondigen. En dat verdient wel wat extra aandacht!

In de reclamespot zie je drie broertjes enthousiast hun favoriete, stoere cadeaus uitknippen en op hun brief kleven. Één van de jongens kijkt heimelijk naar een pop maar durft ze duidelijk niet te kiezen. Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Kijk zelf hoe het afloopt!

 

Het speelgoed dat volwassenen aan hun kinderen geven heeft een grote invloed op het ontwikkelen van genderstereotypen. Roze barbies, een keukentje en mini stofzuiger voor de meisjes en auto’s, wapens en lego voor de jongens. Dat lijkt misschien onschuldig maar het kan talentontwikkeling afblokken. Dit is geen pleidooi om plots massaal poppen te geven aan onze zoontjes maar wel om open te staan voor wat het kind zelf wil.

Bovendien heeft het heel veel leuke voordelen zoals het bevorderen van het empathisch inlevingsvermogen van jullie kinderen. Ze zullen later nog meer plezier en genot halen uit hun toekomstige relatie(s) en nog beter de leefwereld van hun partner(s) begrijpen. Geef hen daarom naast een sinterklaascadeau ook dit levens-cadeau. Doen! 

Meer weten?

https://goedele.com/inspiratie/genderdiversi-watte 

Wat denk jij? Klik door naar onze enquete!