1. Inspiratie
  2. Operatie Orgasme: klaarkomen in België vs. Nederland

Inspiratie Operatie Orgasme: klaarkomen in België vs. Nederland 4 jaar geleden

Operatie Orgasme: klaarkomen in België vs. Nederland

De verschillen

Terwijl in België maar liefst 6 op de 10 vrouwen niet krijgen wat ze nodig hebben, is dat in Nederland ‘maar’ 5 op de 10. Hoe dat komt? De helft van de Belgische mannen denkt dat vaginale penetratie dé manier is om haar te doen klaarkomen, terwijl dat in Nederland maar één derde is. Daarbij komt 85% van de Belgische mannen altijd klaar, en in Nederland is dat maar liefst 95%!

De gelijkenissen

Vreemd dus, dat toch 4 Belgische mannen op de 10 geloven dat een orgasme niet belangrijk is voor een vrouw om van seks te genieten, in vergelijking met 5 op de 10 Nederlanders. In beide landen geldt dat 1 op 3 vrouwen zelfs overweegt om haar partner te verlaten bij gebrek aan orgasmes.

De conclusie

Hoewel Nederlanders dus vaker klaarkomen dan Belgen, moeten de mannen uit beide landen een betere orgasmeopleiding krijgen om hun partner te plezieren. En die opleiding, die hebben vrouwen – vaak letterlijk – zelf in de hand: door hem bij de hand te nemen en duidelijk te communiceren.

Wil je weten hoe je dat juist doet? Beluister Goedele’s tips op Joe FM en Het Nieuwsblad!

 

Goedele in de media:

> Bekijk het videofragment op Het Nieuwsblad

Beluister het fragment van JOE FM hieronder:

 

Conclusies gebaseerd op representatief onderzoek door Goedele.com in samenwerking met Durex, uitgevoerd door Panelwizard in augustus 2017 bij 1.500 Belgen en Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar.