1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Onvermoeibaar daten in België, waar vinden we onze dates nog?

Inspiratie Onvermoeibaar daten in België, waar vinden we onze dates nog? 6 maanden geleden

Onvermoeibaar daten in België, waar vinden we onze dates nog?

Online datingsites en apps winnen vandaag de dag nog steeds aan populariteit in België. Van alle singles zou zelfs 42 procent weleens een digitaal kanaal gebruiken. Uit een Leuvens doctoraatsonderzoek blijkt dat 27% van de Tinder gebruikers in ons land al een serieuze relatie wist uit te bouwen met een match maar dat de gratis swipe-app toch voornamelijk leidt tot casual seks en onenightstands. Maar het veelvuldige gebruik en hoe casual we erover praten heeft er wel voor gezorgd dat het taboe van online daten verdwenen is en dat de drempel naar ‘serieuzere’ betaalsites verlaagd is.

Maar wat met old school face to face contact? De voorkeur van de Vlaming gaat gelukkig nog steeds uit naar een ontmoeting in real life. Die spanning die in de lucht hangt bij wederzijdse interesse als je elkaar ontmoet prefereren we boven het staren naar een scherm, oef! Ook hier zijn er initiatieven waar singles gebruik van kunnen maken. Speed Dating of Minder Tinder feestjes rijzen, voornamelijk in de grootsteden, uit de grond.

Onderschat ook de kracht van spontaan sociaal contact niet. Heel veel relaties komen tot stand door met vrienden (en hun vrienden) op café te gaan, iemand te ontmoeten tijdens het beoefenen van een nieuwe hobby of een after-work drink van het werk. Ga het huis uit en stel je open voor nieuwe contacten. Gaat het je toch allemaal te traag? Aarzel dan niet om het lot een handje toe te steken. Organiseer met vrienden een feestje waarop iedereen leuke vrijgezellen uitnodigt of vraag in je netwerk dat ze je opzadelen met boeiende blind dates.