1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Mijn Seks is Stuk

Inspiratie Mijn Seks is Stuk 10 maanden geleden

Mijn Seks is Stuk

Creatieve duizendpoot, Lize Korpershoek maakte een bijzonder kwetsbare docu over haar seksleven. Of laat ons zeggen, het gebrek eraan. Hoe komt het dat de zin in seks afneemt naarmate de relatie vordert? Ben ik de enige die daarmee worstelt? En wat moet ik daar nu mee? 

Achterstallig onderhoud

De Nederlandse gaat ermee aan de slag zonder enige uitdaging uit de weg te gaan. Naast de openhartige slaapkamer-gesprekken met haar partner, Tim Hofman, laat ze bijvoorbeeld de werking van haar vagina testen. Ook gaat ze op zoek naar sexy lingerie, spreekt met professionele begeleiding, duikt de tantra-wereld in en deinst er zelfs niet voor terug om de confrontatie aan te gaan met haar gezin én eerste liefje. 

We mogen als kijker getuige zijn van een erg persoonlijk traject dat zelfs in de slechts dertig minuten durende docu naar de keel doet grijpen.

Valt de boel nog te redden?

Dat is de vraag natuurlijk? Is mijn seks weer ‘heel’ te maken? 

De docu staat nog maar enkele dagen online en het regent al reacties van vrouwen die zichzelf hierin enorm herkennen. Jammer genoeg bestaat er nu geen kant en klaar ‘Lize traject’ dat je kan gaan volgen om ‘je seks te redden’. Die razend persoonlijke en onbekende diepte induiken kan behoorlijk eng zijn maar “het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten” hoopt Lize zelf. En wie weet wordt jouw seks dan gewoon jouw seks.

Eén ding is zeker, dit soort documentaires worden veel te weinig gemaakt en getoont in het huidige medialandschap. Hoedje of voor Lize Korpershoek, merci!

Zelf kijken?