1. Inspiratie
 2. Leren scheren: zo trim je je penis en balzak

Inspiratie Leren scheren: zo trim je je penis en balzak 2 jaar geleden

Leren scheren: zo trim je je penis en balzak

 1. Neem een douche
  Voordat je begint met Operatie Schaamhaar, stap je best in de douche. Het warme water verzacht je ruwe schaamhaar en doet je ballen iets dalen waardoor ze makkelijker te scheren zijn. Bonustip: scheer je zaakje ’s avonds, zo kan je huid ’s nachts bekomen van de ingreep.
   
 2. Investeer in een goede scheerprep
  Breng een alcoholvrije scheergel met aloë vera aan om irritatie te voorkomen. Scheer je voor het eerst, dan is een scheerolie handiger: zo zie je beter wat je doet daarbeneden en is de kans op wondjes kleiner.
   
 3. Kies de juiste uitrusting voor jouw uitrusting
  Je neusschaartje of – godbetert – de keukenschaar laten multitasken? Geen goed idee. De bacteriën die van nature aanwezig zijn in je liesstreek kunnen infecties veroorzaken als je dezelfde tool voor een ander lichaamsdeel gebruikt. Bovendien is een elektrisch scheerapparaat te ruw, dus kies je naast je schaamschaar best voor een wegwerpmesje.
   
 4. Knip je schaambos bij
  Als je voor het eerst scheert, of als je vorige ontbossing al een tijdje geleden is, gebruik je een met alcohol ontsmette schaar om het haar bij te knippen. Zo vermijd je ingegroeide haartjes.
   
 5. Scheer je penis
  Pak je jongeheer beet en trek de huid strak. Scheer hem met de haargroeirichting mee, en spoel na elke keer je mesje met water. Trek de huid rond de schacht goed strak en scheer alles voorzichtig weg.
   
 6. Scheer je ballen
  Trek de huid van je ballen goed strak. Dat is heel belangrijk, want daar zitten veel huidplooitjes en kun je je dus sneller verwonden. Houd je penis naar boven en zak iets door je benen. Een draagbaar spiegeltje in een goed verlichte badkamer kan bovendien heel behulpzaam zijn.
   
 7. Ga voor een goede aftercare
  Net als je kin hebben ook je penis en ballen wat liefde nodig na je ingreep. Spoel ze af met warm water (zonder zeep!) en wat aftershavelotion, liefst met aloë vera om jeuk en irritaties te voorkomen.