1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Lang leve dat Kerstdiner... En die 1ste ontmoeting met je schoonfamilie!

Inspiratie Lang leve dat Kerstdiner... En die 1ste ontmoeting met je schoonfamilie! 2 jaar geleden

Lang leve dat Kerstdiner... En die 1ste ontmoeting met je schoonfamilie!

De ouders van je geliefde ontmoeten heb je tot vandaag altijd kunnen uitstellen maar met de feestdagen voor de deur valt daar geen ontsnappen meer aan! De eerste indruk is vaak een blijvende indruk. Als je je niet correct gedraagt bestaat de kans dat jouw schoonouders meteen een oordeel vellen en dat kan al'es voor strubbelingen zorgen. Enkele tips:

  • Kleed je comfortabel en netjes dat toont je schoonfamilie dat je er belang aan hecht presentabel over te komen. Die eerste indruk weet je wel!
  • Hou het rustig met alcohol wanneer je je schoonouders en -familie ontmoet. Alcohol benevelt de grenzen van het fatsoen en bij die eerste ontmoeting wil je vooral de beste versie van jezelf zijn, niet diegene die schunnige moppen brengt! Laat dat maar aan die benevelde nonkel! ;-)
  • Laat die gsm in de wagen. Punt. Vanavond gaat al jouw aandacht naar jouw geliefde en de kennismaking met zijn /haar familie en vrienden.
  • Hou jouw politieke of religieuze overtuiging en ja, ook seksuele voorkeur nog even voor je tijdens die eerste feestdis. Jij en je geliefde delen misschien wel dezelfde idealen, dat betekent niet dat ook jouw schoonouders dezelfde mening delen.
  • Praat ook niet over geld, dat komt vaak als onbeleefd over.
  • Steek een handje toe op het juiste moment. Niet bij de apĂ©ro (te vroeg!) maar wel na het voorgerecht. Stel voor om te helpen opruimen.
  • Wees jezelf. Lieg of overdrijf niet om net dat beetje beter over te komen. Je valt vroeg of laat door de mand, met alle frustraties en schaamte tengevolg.
  •  En tenslotte, praat genoeg maar niet teveel. Het kan erg intimiderend zijn om je schoonfammilie te ontmoeten maar ga niet ratelen en probeer ook niet dicht te klappen. Ga op zoek naar een balans in het gesprek. Natuurlijk hebben ze vragen voor jou maar geef ook aan dat jij hen wil leren kennen. 

Fijne feestdagen! 

Bron: Giphy.