1. Inspiratie
  2. Relaties
  3. It’s the most wonderful time of the year? Of niet?

Inspiratie It’s the most wonderful time of the year? Of niet? 1 jaar geleden

It’s the most wonderful time of the year? Of niet?

December en januari blijken populaire maanden te zijn om uit elkaar te gaan. De stress die de kerstperiode met zich meebrengt kan zijn tol eisen dus alert zijn is de boodschap! 

Voor kerst?

Als je niet zeker meer bent over je partner of relatie dan kan het vooruitzicht van het uitwisselen van cadeaus en de ellenlange familiefeestjes aanvoelen als een te grote opgave. Waarom zou je jezelf nog door deze kwelling heen moeten slaan? Let wel, het is natuurlijk ‘not done’ om net voor kerst een relatie te beëindigen. In de UK zijn ze het erover eens dat 6 december de uiterlijke datum is om er in deze periode een punt achter te zetten. Dat zou de ander voldoende tijd moeten geven om zichzelf bij elkaar te rapen en zo wordt ‘The Most Wonderful Time of the Year’ dan toch niet helemaal verpest. Is die dag gepasseerd? Dan kan je het beter nog even uitzitten tot aan januari. Je wil niet op ieder feestje als bitch of klootzak bestempeld worden, toch?

Na nieuwjaar?

Tijdens deze maanden worden koppels plots verplicht veel tijd met elkaar door te brengen. Het werkritme ligt op een lager pitje, de kinderen zijn thuis en jullie gaan samen van feestje naar feestje. Als het niet zo lekker loopt worden jullie er nu volop mee geconfronteerd. Ook het beeld van het perfecte gezinnetje in 'happy holiday times' dat voortdurend geprojecteerd wordt in de media kan er ook voor zorgen dat jullie eigen situatie erg teleurstellend aanvoelt. Dat dit ook een dure periode is helpt de zaak niet. In januari krijgen jullie de (te) hoge rekeningen van alle kerstuitgaven en laat financiële stress nu één van de hoofdredenen zijn waardoor koppels ruzie maken en uit elkaar gaan. 

Onze tips? 

  • Wees niet bang om het hier preventief al over te hebben. 
  • Geef niet te veel geld uit aan cadeau’s maar investeer eerder in activiteiten die jullie dichter bij elkaar brengen en de tijd geven om te verbinden. 
  • Probeer rust te vinden én creëren in al de drukte. Misschien hoeven jullie niet naar iedere kerstdrink? 
  • Durf tradities te herbekijken, zeker als je merkt dat die voor te veel stress zorgen. 
  • En vooral, blijf ademen!

Ervaring mee? Laat het ons weten. Klik door naar onze enquete!