1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Internationale Vrouwendag: celebrate it!

Inspiratie Internationale Vrouwendag: celebrate it! 1 jaar geleden

Internationale Vrouwendag: celebrate it!

Some history

Op 8 maart 1908 vond de eerste vrouwenstaking plaats in New York. Heel wat dames kwamen op straat voor emancipatie en de strijd tegen ongelijkheid. Op 8 maart 1910 werd de Internationale Vrouwendag officieel in het leven geroepen door Clara Zetkin, een Duitse socialiste. De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan deze dag. Because… Who run the world? GIRLS!

Anno 2019

Verschillende bedrijven doen ook mee aan Internationale Vrouwendag. Zo wordt Neckermann vandaag Neckervrouw. In Berlijn krijgen vrouwen én mannen zelfs vrij vandaag. In België vindt de derde mars tegen seksisme plaats. Er is dit weekend zelfs een festival in het teken van de vrouw in Borgerhout, ‘Female Focus’. Het is duidelijk, International Women’s Day wordt op heel veel plaatsen gevierd. En dat is maar goed ook! Elke vrouw verdient het in de bloemetjes gezet te worden.

 A day to enjoy, ladies!

Het is leuk om te lezen over al deze initiatieven. Maar hoe kan je als vrouwen zelf genieten van deze dag? Wij zullen jullie helpen deze dag uit te stippelen ;-)

1. Trek die ene outfit aan waar jij je zo zelfzeker in voelt. Wees de beste versie van jezelf. Rise and shine baby!

amanda tanen catwalk GIF by HULU


2. Off to work? Verspreid je positieve energie en geef al je vrouwelijke collega’s een leuk complimentje vandaag. Spread the love!

mine parks and rec GIF


3. Hoe geweldig is het dat International Women’s Day op een vrijdag valt? Laat jezelf verwennen! Kies zelf hoe je dit interpreteert. Ga voor een ontspannende massage, tijd voor een nieuwe coupe, even lekker shoppen, …

avocado toast love GIF by Chipotle Mexican Grill


4. Uiteraard heb je voldoende liefde nodig! Maak je partner duidelijk dat jij de leiding neemt vanavond. Geniet samen van een lekker bordje oesters (dé aphrodisiac) met een sprankelend glaasje bubbels.

jeremiah tower oyster GIF by The Orchard Films

5. Bed time… maar allesbehalve tijd om te slapen! Probeer vanavond eens iets nieuws uit. Neemt normaal hij de leiding? Draai de rollen om! Haal die ‘kamasutra’ boven en test alle standjes uit die jij al zolang eens wilt proberen. Dit is dé ideale dag om de ‘Kinky Box’ of ‘Zintuigenset’ eens te testen. Heb je deze nog niet in huis? Neem een kijkje op onze webshop. Ook nog even een shout-out aan de partners die vandaag extra voor hun dame zorgen! En ladies, ENJOY!

salma hayek please GIF