1. Inspiratie
  2. Ontdek
  3. Inspiratie voor het Valentijnsmenu!

Inspiratie Inspiratie voor het Valentijnsmenu! 1 jaar geleden

Inspiratie voor het Valentijnsmenu!

Bij het woord ‘Valentijn’ denken we meteen aan drie dingen. Liefde, seks en eten… dit zijn basisbehoeftes. Een combinatie van deze drie zaken zijn daarom volgens ons hét recept voor een geweldige date. Vandaag willen we het vooral hebben over dat derde ingrediënt, eten! “Uhm, ik dacht dat het hier ging over relaties, liefde en seks? Wat heeft eten hier plots mee te maken?” Wel euhm… redelijk veel. Je kan iedereen gelukkig maken met lekker eten... Maar wist je dat je door bepaalde voedingsproducten ook opgewonden kunt worden?

Inderdaad, let’s talk about aphrodisiacs! Het woord is afkomstig van de Griekse godin van de vruchtbaarheid, Aphrodite. De juiste betekenis van aphrodisiacs? Wel het zijn een soort middeltjes die ervoor zorgen dat het libido gestimuleerd wordt. Waarom is chocolade zo populair op Valentijn denk je? ;-)

Dit is volgens ons het ideale Valentijnsmenu!

A little teaser

Niks romantischer dan samen in bad te genieten van een glaasje champagne. Wat past perfect bij champagne? Inderdaad, oesters! Deze zeevruchten zitten boordevol zink. Een stof die je libido blijkbaar een stevige boost geeft. Ook zorgt zink voor een verhoogde spermaproductie. Niet twijfelen dus! 

L'entrée

In de 19de eeuw kregen bruidegommen de dag voor hun trouw drie maal asperges geserveerd. Deze groente blijkt namelijk een enorme libidobooster te zijn. Volgens Dr. Diana Hoppe komt dit omdat de groente heel veel Vitamine E bevat. Ze legt uit dat deze vitamine ervoor zorgt dat er meer zuurstof en bloed naar je geslachtsdelen stroomt. Wat dacht je van een zalmfilet op een bedje van groene asperges? Zalm zorgt volgens Dr. Hoppe ook voor een hogere geslachtsdrift. Het perfecte voorspel/voorgerechtje dus.

The main dish

Een heerlijke Thaïse curry! Vergeet hem zeker niet pikant genoeg te maken. Chili is ook een bekende libidoversterker. Door spicy te eten komt er namelijk endorfine vrij in je lichaam. Dit ervoor zorgt dat je je extra gemotiveerd voelt. Deze zelfzekere gevoelens kunnen al snel leiden tot een stomende vrijpartij.

Het dessert

Het is Valentijn, uiteraard bevat het dessert chocolade! Wat dacht je van een heerlijk smeuïge moelleux? Chocolade blijkt een effect te hebben op het libido van de vrouw. Vandaar dat mannen zo graag een doosje pralines kopen voor hun geliefde. Ideaal dus om je gezellige avond met af te sluiten. Of wel ben jij gewoon het dessertje ;-)

EET SMAKELIJK!

Heb je zelf een idee? Meld het ons op onze valentijn idee box!

Of heb je een bekentenis? Ga te biecht bij ons op de biechtstoel!