1. Inspiratie
  2. I Love it: Popster Katy Perry openhartig over haar seksleven na haar 30ste

Inspiratie I Love it: Popster Katy Perry openhartig over haar seksleven na haar 30ste 3 jaar geleden

I Love it: Popster Katy Perry openhartig over haar seksleven na haar 30ste

Niet mis te verstane woorden voor haar ex-lief, knappe acteur Orlando Bloom, zo bleek. Na de breuk in maart wou de Britse duidelijk haar hart luchten op het podium.

 “Laat ik jullie iets vertellen”, riep ze haar publiek toe. “Als je nu geen geweldige seks hebt, wanneer je dertig bent, is het geweldig.” Katy, die zelf 33 is, had nog meer goede raad voor haar fans: “Ik kan niet praten voor veertigers, maar ik durf er voor wedden dat die seks ook geweldig is. Het is tof, het is wat je met zijn tweetjes wil, het is intiem. Het is zo geweldig tof en mooi als je het met zijn tweeën wilt”, zei ze nog. “Ik kon vroeger zelfs niemand knuffelen, dat is zo droevig. Nu wil ik gewoon iedereen knuffelen!” En ze voegde meteen de daad bij het woord tot groot jolijt van haar fans.

Seksleven piekt op je 36ste

En dat Katy recht van spreken heeft, bewijst ook een nieuwe peiling van Natural Cycles, een app die de vruchtbaarheidscyclus in kaart brengt. Zij stellen vast dat het seksleven van een vrouw inderdaad niet in haar jaren als twintiger piekt, maar wél op haar 36ste. In dat geval kan het bij Perry alleen nog maar beter worden.

Die conclusie is gebaseerd op een rondvraag bij 2.600 vrouwen. De dames moesten aangeven hoe aantrekkelijk ze zich voelden, hoeveel ze van seks genoten en wat ze vonden van de kwaliteit van hun orgasmes. De antwoorden werden vervolgens geanalyseerd per leeftijdscategorie van de deelnemende dames: de jongeren (jonger dan 23 jaar), de middencategorie (tussen 23 en 35 jaar) en de rijpere dames (vanaf 36 jaar en ouder).

Sexy voelen

Wat blijkt uit het onderzoek? Vrouwen voelen zich het meest zelfzeker vanaf de leeftijd van 36 jaar. 80 procent van de dames gaf aan zich zeer sexy te voelen. In de middelste categorie waren slechts vier op de tien vrouwen blij met hun uiterlijk. Bij de jonge vrouwen onder 23 jaar voelde zeven op de tien zich oké in hun vel.

Meer en betere orgasmes

De oudere dames voelen zich niet alleen het meest zelfzeker in bed, ze geven hun orgasmes ook de hoogste. Zes op de tien vrouwen in deze groep heeft naar eigen zeggen meer en betere hoogtepunten tijdens de daad. Dat in tegenstelling tot de andere leeftijdscategorieen: slechts de helft van de vrouwen in andere groepen was tevreden over hun seksuele climaxen.

Fantastische seks

Bovendien beschreeft maar liefst 86 procent van de dames ouder dan 36 jaar de seks van de voorbije maand als ‘fantastisch’. Bij de middenste groep was dat 76 procent, bij de jongste vrouwen maar 56 procent.