1. Inspiratie
  2. Hoe vaak kan een man klaarkomen?

Inspiratie Hoe vaak kan een man klaarkomen? 4 jaar geleden

Hoe vaak kan een man klaarkomen?

Eigenlijk is het vooral een kwestie van je zaadlozing een loer te draaien, want het is door die haast onvermijdelijke uitbarsting dat je na elk hoogtepunt telkens weer naar de bank moet voor een time-out.

All fun, no yuk

Er zijn twee manieren om meteen een vervolg aan je orgasme te kunnen breien. De simpelste eerst? Dat dacht ik al. Je hebt hierbij wel de hulp van je partner nodig. Die moet, net voor jouw Vesuvius tot uitbarsting komt, met enkele vingers stevig drukken op je perineum (de huid tussen de uitwendige geslachtsdelen en de anus). Zo sluit ze de zaadtoevoer even af, terwijl ze ondertussen toch verder gaat met stimuleren. Resultaat? Een zaadloos orgasme. Haalt ze daarna haar vingers weg, dan spuit je jezelf nog een tweede orgasme bij elkaar.

Do-it-yourself

Ben je toch meer een doe-het-zelver? Dan kun je ook zelf oefenen op zaadloos klaarkomen. Daarvoor moet je je anale kringspier en de spieren waarmee je een plasje ophoudt, duchtig trainen. Oefen tijdens het masturberen: ‘trek’ je bijvoorbeeld even terug in de douche en telkens als je een ejaculatie voelt naderen, probeer je die in te houden door die spieren op te spannen. Laat ik je maar meteen vertellen: dat kan behoorlijk lastig zijn en zelfs wat aan de pijnlijke kant, maar volhouders slagen erin de zaadlozing minutenlang uit te stellen en dus eerst te genieten zonder dat er een kwakje aan te pas komt.

It's not a competition

Bekijk het echter alsjeblieft vooral als een hobby, dat oefenen. Het is een tip, een fijn extraatje, geen streefdoel waarvoor alles moet wijken. Beter één geniaal orgasme dan een overgeconcentreerde bedpartij waarbij alles om jouw meervoudige spervuur draait!