1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Het Parool - "Gouden tip voor het voorspel: de kookwekker"

Inspiratie Het Parool - "Gouden tip voor het voorspel: de kookwekker" 2 jaar geleden

Het Parool - "Gouden tip voor het voorspel: de kookwekker"

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Het Grote Voorspel Onderzoek.

DOOR: HANS VAN DER BEEK 21 DECEMBER 2018, 21:30

Wat het Grote Voorspel Onderzoek 

Waar Christine le Duc, Gijsbrecht van Amstelstraat, Hilversum 

Wie Goedele Liekens, Audrey van Ham, Brigitte Klop, Cindy Massink,  Beau Jansen, Charlotte de Bruijn  

Wanneer woensdag 19 december, 14.00 tot 16.00 uur 

Drank en spijs ** 

Sfeer ** 

Goedele Liekens presenteert het Grote Voorspel Onderzoek. Ze opent meteen de Le Duc Academy en ook geeft ze een workshop. Ik meld me tussen de lingerie en vitrines met apparaten. Sommige snap ik niet, de G-Vibe2 geef ik op. Ik zie handboeien met glittertjes en nog veel meer waar ik thuis ­alleen de slappe lach mee zal ­oogsten. Geldt gin-tonic eigenlijk ook als voorspel? Liekens zit net in een gesprek over soixante-neuf. Dat is toch niet ideaal als je zelf wilt genieten. Hoe ze op zijn Vlaams 'genieieieten' uitspreekt, is voorspel an sich. Er is champagne en jus d'orange. "Welkom," zegt Audrey van Ham, ceo van Christine le Duc. "Probleemoplossend meedenken om het seksleven leuker te maken, is onze missie. Niet alleen door ­vibrators te verkopen, maar ook door mensen dichter bij elkaar te brengen."

Liekens: "Wij werken aan Bruto Nationaal Geluk." Vrouwen, ik citeer weer, hebben een opwarmertje nodig, maar wat? Uit de enquête blijkt dat ze vernieuwing missen, en speelsheid. Een op de vijf vertelt de partner niet wat de wensen zijn en 60 procent wil best weleens vast­gebonden of overmeesterd worden. Liekens: "Leer het lichaam lezen, leer het bespelen als een muziek­instrument. Je moet violist worden van het lichaam van je partner." Ik vind het allemaal schitterende teksten. Dan de praktijk. Een vrouw neemt plaats op een kruk. Geurkaarsje, oogkapje, fluffy handboeien. En daar komt de ­kietelveer. "Hüüüh!" zegt de proefdame. Liekens: "Het veertje is het meest onderschatte speeltje. Zeker als je niet kunt zien waar hij komt. De huid is het grootste seksuele ­zintuig." De proefdame eet inmiddels een aardbei. Daarna wordt ze besmeerd met kaarsvet en weer daarna met een ijsklontje.

Van Ham: "Het warm-en-koud­effect." Ook is daar het masturbatie-eitje. Ja, dat hoor ik goed. Het is een zacht dopje, multi-bruikbaar, laten we het daar maar even bij houden. Ook aan te raden is de pocketrocket, een vibrerende lippenstift met meerdere uiteindes, maar onthoud: onder de gordel is nog altijd verboden terrein, of hooguit heel eventjes, plagerig. Tip: het moet minstens twintig minuten duren. Neem desnoods een kookwekker. Ja, dat hoor ik goed. "Het is geen race naar het orgasme. En er is een penetratieverbod," zegt Liekens, maar ik krijg die kookwekker niet meer uit mijn hoofd. Nu wordt de proefdame besmeerd met glijmiddel. Het wordt wel een plakboeltje zo. Maar ik weet al wie voor kerst van deze romantische donder een kookwekker krijgt. Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Bron: Het Parool