1. Inspiratie
  2. HELP! Hij wil vaker vrijen dan ik...

Inspiratie HELP! Hij wil vaker vrijen dan ik... 3 jaar geleden

HELP! Hij wil vaker vrijen dan ik...

Maak elkaar geen verwijten!

Maak zeker niet de fout van ontwijkingsgedrag: niet meer lichamelijk durven liefkozen uit angst dat de ander het ziet als een uitnodiging voor seks. Sommige koppels komen zo in ‘de koelkast’ terecht: geen enkele lichamelijke aanraking meer, niet eens meer hand in hand lopen. Terwijl dat net de dagelijkse fuel is voor een relatie. Jij voelt je opgejaagd wild, maar voor je partner is het ook geen lachertje: niks zo pijnlijk als iedere keer afgewezen te worden.

Geen verwijten, wél ingrijpen

Je moet de ergernissen stoppen. En dat doe je door te geven en nemen. Het kan niet zo zijn dat de ene altijd de zin doet van de ander, maar er is niks mis met iets voor elkaar doen. Ja, ook een keertje seks terwijl je daar op het moment zelf niet zo’n zin in had – vaak komt die daarna vanzelf. 

Conflicten uitsluiten

Je moet eerlijk uitzoeken of er andere conflicten aan de basis van dit verschil in verlangen liggen. Jij die hem bijvoorbeeld geen seks ‘gunt’ omdat hij tenslotte niets in het huishouden doet? Soms zitten koppels in een onbewuste machtsstrijd. Ze doen het niet opzettelijk, het gaat om verborgen emotionele klachten. Soms zijn er andere belemmeringen: stress, tijdsgebrek, medicijngebruik…

Andere seks

Gaat jullie probleem puur om de frequentie, of zijn er inhoudelijke verschillen? Wil één van de twee eigenlijk een andere vorm van seks? Harder of zachter? Avontuurlijker? Ja, praten is de boodschap!

Creëer intimiteit

Misschien kan de onvrede op een andere manier worden ingevuld, door bijvoorbeeld te knuffelen zonder dat er seks moet volgen. Of door een keer per week een massage te krijgen – en te geven! – zonder alweer die druk dat er daarna seks volgt.

Voor hem: niet klagen, niet drammen, wel bespreken

Ja hoor, hier is de therapeut weer die zegt dat je moet praten. Maar er zit niks anders op dan open en eerlijk over je vervulde en onvervulde seksuele verlangens te babbelen, tot in het kleinste, sappigste detail…

Voor haar: neem het initiatief

Jullie kunnen bijvoorbeeld afspreken dat hij jou een week niet seksueel benadert en dat jij drie keer het initiatief neemt. Als hij het moeilijk heeft met die afspraak – die je allebei moet houden! – mag hij gerust ‘stoom aflaten’ in de douche, daar is niks mis mee! 

Maak tijd voor uitgebreid verleiden en beminnen

Plan een afspraak in jullie agenda. Tut je allebei op, ga heerlijk uit eten, stuur sexy smsjes op voorhand.

Laat je begeleiden door een goede seksuoloog

Je hoeft niet te wachten tot het fout loopt, laat je bijstaan met tips en deskundig advies om jullie – verder heel mooie – relatie niet te laten mislopen hierdoor.