1. Inspiratie
  2. Echt gebeurd: universiteit vraagt studenten om meer te masturberen

Inspiratie Echt gebeurd: universiteit vraagt studenten om meer te masturberen 4 jaar geleden

Echt gebeurd: universiteit vraagt studenten om meer te masturberen

Tijdens een oriënterende presentatie over het belang van toestemming in seksuele relaties van de Rochester Institute of Technology kregen studenten het advies om te masturberen in plaats van een andere persoon aan te randen. Een verontwaardigde student plaatste een foto van de presentatie meteen op Twitter, wat zo’n 6000 retweets en een hele mediaheisa met zich meebracht.

Belachelijk idee

Uit alle hoeken klinken gechoqueerde reacties. Verkrachtingen zijn ernstig, en een verkrachter denkt niet “zou ik vanavond met mezelf spelen of iemand verkrachten?”, klinkt het. Het is een vernederende boodschap, en al zeker voor kersverse en beïnvloedbare universiteitsstudenten. Masturbatie voorkomt aanranding niet, de gedachte alleen al is belachelijk.

Reactie van de universiteit

Ondertussen heeft ook de universiteit zelf gereageerd op de heisa. Medewerkers zeggen dat de foto uit context gehaald is en dat er meerdere opties besproken werden om verkrachting te voorkomen. Door het zo concreet te maken, wilden ze dieper in de leefwereld van hun studenten dringen en het onderwerp over wangedrag op de campus meer kracht bijzetten. Universiteitshoofd David Munson heeft zijn excuses aangeboden aan al wie beledigd was door de presentatieslide.