1. Inspiratie
 2. Do’s & don'ts voor een eerste date

Inspiratie Do’s & don'ts voor een eerste date 1 jaar geleden

Do’s & don'ts voor een eerste date

Don'ts:

 1. Serieus willen overkomen: in een relatie moet er zeker gepraat kunnen worden over serieuze onderwerpen, maar tijdens een eerste date moet de sfeer vooral plezant en positief blijven. Vraag eerder naar hobby's en passies dan naar de serieuze dingen des levens zoals religie, politieke voorkeur en de stand van zijn/haar bankrekening.
   

 2. Flauwe moppen vertellen: probeer niet de leukste thuis te zijn. Probeer niets te zijn, behalve jezelf! Hij/zij is hier om jou te ontdekken, laat het gewoon gebeuren. En geniet van het moment.
   

 3. Over misgelopen relaties vertellen: dit is echt een grote DON’T! Als je tijdens een date de behoefte voelt om uitgebreid over je ex-partner te praten, ben je beslist nog niet klaar om aan een nieuwe relatie te beginnen.
   

 4. Liegen over wie je bent, op het internet: zorg ervoor dat je profiel klopt, dat er geen leugens in staan. Als hij/zij 20 jaar ouder of 20 kg zwaarder zou zijn dan hij/zij doet uitschijnen op het internet, zou jij je dan ook niet bedrogen voelen?
   

 5. Te snel opgeven: soms is het liefde op het eerste gezicht, soms heeft het wat meer tijd nodig. Geef je date een eerlijke kans en ga niet uitsluitend af op die eerste indruk. Hoe dan ook, als je instict schreeuwt: ‘no way!’, negeer dat dan ook maar niet.

Do’s:

 1. Wees eerlijk: vertel geen leugens over jezelf in je online profiel, maar ook zeker niet in je eerste echte face-to-facegesprek. Maak jezelf niet interessanter door kleine leugentjes of door de feiten wat aan te dikken. Vertel ook niet te veel over jezelf. Als je geïnteresseerd bent in een tweede date, laat dan ook nog wat over voor de volgende keer.
   

 2. Ga ervoor: je wil ontdekken of je bij elkaar past en of er wat chemie is tussen jullie. En toch mag je niet te serieus overkomen, want het moet plezant blijven. Hoe doe je dat? Stel wat positieve levensvragen zoals: wat vind je zo leuk aan je job? Wat vind je de belangrijkste dingen in het leven? Waar word je vrolijk van?
   

 3. Luister: zit niet te denken ‘wat ga ik zo meteen vertellen’ terwijl hij/zij aan het praten is. Zorg ervoor dat je écht luistert. Stel vragen over wat je date je net vertelde.
   

 4. Informeer je over je date: net voor je op date vertrekt, lees je nog even het profiel en de online conversatie die jullie voerden na. Zorg ervoor dat je zeker niet de verkeerde naam gebruikt of moet zoeken naar een naam. Gênant!
   

 5. Vraag voor een nieuwe afspraak: als je een nieuwe afspraak wil, vraag er dan ook om. Net zoals het verwijderen van een pleister is ook hier de regel: hoe vlugger het gebeurt, hoe minder pijnlijk! Dus zeg dat je het leuk vond en dat je graag nog eens wil afspreken. Als er een afwijzing volgt, dan is het maar zo. Dan kan je verder met je leven en hoef je niet zitten wachten op een bericht van iemand die niet hetzelfde voelt …

Succes!