1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je stopt met seks - en het is geen goed nieuws!

Inspiratie Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je stopt met seks - en het is geen goed nieuws! 2 jaar geleden

Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je stopt met seks - en het is geen goed nieuws!

Een leven zonder seks is iets wat velen onder ons zich niet kunnen voorstellen. Het klinkt niet alleen saai, het kan ook nadelen hebben voor je lichaam! Als je nog een excuus zoekt voor vanavond toch van bil te gaan… Lees vooral verder! :-D

#Motivatie1: gebrek aan seks verzwakt je immuunsysteem

Volgens Sari Cooper, een gecertificeerde sekstherapeut uit New York, beginnen sommige mensen die zich onthouden van seks zich lomer te voelen én gedragen, met minder vitaliteit en honger naar seks en dus vatbaarder voor virussen en infecties.

#Motivatie2: gebrek aan seks verzwakt je mentale weerbaarheid

Gebrek aan fysiek contact maakt sommige mensen behoorlijk ongelukkig. "Wanneer mensen seks hebben, hebben ze meestal huid-op-huid contact en dit soort contact is de eerste primaire manier waarop wij als mensen getroost worden, zoals ook een baby dat bij de mama zoekt, " legt diezelfde mevrouw Cooper uit en dat confirmeert ook Goedele: “seksuele connectie geeft partners heel veel huid-op-huid streling en aanraking, en kan helpen om elkaars gemoedstoestand te reguleren door het vrijkomen van het feel-good hormoon oxytocine.”

via GIPHY


#Motivatie3: de vagina wordt er niet strakker en euhm... vochtiger op helaas!

Gebrek aan seks is vooral een probleem voor dames die door de menopauze gaan en bijgevolg minder oestrogeen aanmaken. “Als je de hoeveelheid seks die je hebt als je ouder wordt radicaal gaat verminderen worden de wanden van je vagina dunner en kan dat leiden tot pijnlijke seks wanneer je dan toch nog een keer van bil gaat,” bnadrukt Goedele. “Als je een jonge dame neemt van 20 of 30 jaar oud, dan heeft die genoeg oestrogeen in huis om te zorgen dat die weefsels gezond blijven, elastisch en gesmeerd ook als ze even geen seks heeft. Als je iemand neemt die 60 is en geen oestrogeen heeft, is ze dat stuk kwijt." Regelmatige seksuele activiteit zorgt voor een goed onderhoud van de intieme delen. Een beetje zoals je wagen zeg maar, die krijgt toch ook jaarlijks zijn beurt? Wel, wij mensen hebben minstens wekelijks een beurt nodig! ;-)


via GIPHY


#Motivatie4: je libido daalt!

Hierover is niet iedereen het eens, maar over het algemeen krijgen vrouwen meer zin in seks, naarmate ze het meer doen. Dus is jouw laatste wipje lang geleden? Dan kan het best eens zo zijn dat je langzaamaan steeds minder zin krijgt. 

#Motivatie5: meer stress!

Voor sommige mensen is zo’n uurtje slaapkamerplezier de manier van ontstressen na een lange werkdag. Maar om zin in seks te hebben of te maken, mogen er dan weer geen dingen in de weg staan. Als je van alles aan je hoofd hebt, sta je namelijk minder snel open voor seksuele prikkels. Het huishouden, zorg voor de kinderen, drukke agenda's, zorgen en stress op het werk kunnen maken dat je minder zin krijgt in seks. Daardoor kun je in een patroon terechtkomen van minder vrijen. 

Gerelateerde producten