1. Inspiratie
  2. De resultaten van het orgasmeonderzoek: de naakte waarheid

Inspiratie De resultaten van het orgasmeonderzoek: de naakte waarheid 2 jaar geleden

De resultaten van het orgasmeonderzoek: de naakte waarheid

De helft van de Belgische vrouwen komt zelden of nooit klaar terwijl mannen bij zowat elke vrijpartij een orgasme krijgen (85%), dat blijkt uit het seksonderzoek bij Belgische vrouwen én mannen. Deze gigantische orgasmekloof mag niet verwonderen, want de helft van de Belgische mannen is er nog altijd van overtuigd dat de daadwerkelijke daad, de penetratie, voldoende is voor een vrouwelijk hoogtepunt. 

Meer clitorale stimulatie, meer orgasmes

6 op de 10 vrouwen geven aan dat ze niet krijgen wat ze nodig hebben: niet de juiste stimulatie van het geslachtsorgaan en clitoris (manueel of oraal), geen voorspel maar ook het feit dat de vrijpartij voorbij is zodra de man zijn hoogtepunt heeft bereikt. De helft van de heren gelooft bovendien dat vaginale penetratie dé manier is om zijn vrouwelijke partner in hogere sferen te brengen. En dat terwijl meer dan de helft van de vrouwen duidelijk aangeeft dat ze manuele of orale stimulatie van haar clitoris nodig heeft om dat orgasme te bereiken.

4 op de 10 vrouwen geven ook aan dat een orgasme moeilijk is, omdat ze er met haar hoofd niet altijd bij is. Ze voelen zich moe of gestrest en kunnen zich niet focussen. Dat is natuurlijk nefast voor het seksleven. Het fysieke en mentale beïnvloeden elkaar wederzijds: krijg je niet de juiste stimulatie of weet je dat het maar van korte duur is, dan neem je misschien niet eens de moeite om je te focussen. Anderzijds voel je niet wat voor heerlijks er met je gebeurt, als je er met je gedachten niet bij bent.

Reden om partner te verlaten? Tijd voor een revolutie!

Het onderzoek toont verder aan dat 4 op de 10 mannen denken dat een orgasme niet belangrijk is voor een vrouw om van seks te genieten. Maar: hetzelfde aantal vrouwen geeft aan dat het niet alleen belangrijk, maar zelfs noodzakelijk is om van een geslaagd potje seks te kunnen spreken. En dat niet alleen: bijna 1 op de 3 vrouwen overweegt zelfs om haar partner te verlaten bij een gebrek aan orgasmes. Maar zolang vrouwen niet aangeven wat ze nodig hebben, leren ze het nooit. Om van seks te kunnen genieten moet je weten wat jij en je partner nodig hebben. Tijd voor die blabla, dus! 

 

"Experimenteer en communiceer speels en vrolijk: seks is tenslotte geen examen, eerder een plezante ontdekkingstocht!"

 

Tips voor een stimulerender seksleven:

  • Lees elkaar een passage uit een erotisch boek of verhaal voor, geef aan wat je wel en niet leuk lijkt en speel het die avond na. Laat weten wat je van elk ‘onderdeel’ vond.
  • Kijk samen naar een erotische film of site en geef punten op de verschillende passages die je ziet. Probeer nog diezelfde avond 2 handelingen met de hoogste score van elk uit en beoordeel elkaars ‘lievelingsscènes’. Niet is meer verrijkend dan te leren over verschillen en gelijkenissen.
  • Om de drempel van de orgasmefase te kunnen nemen, moet je je concentreren op je eigen opwindende gevoelens en gedachten. En alleen daarop! Dames, leer focussen en laat de controle (even) los

 

#OrgasmsForAll

Ook Durex zet zich in om de orgasme-ongelijkheid te verkleinen en wil koppels helpen om samen tot intensere en betere orgasmes te komen. Durex ontwikkelde daarom de Orgasm’Intense Gel, een stimulerende gel die tijdens het voorspel op de clitoris aangebracht en gemasseerd wordt. Door de speciaal ontworpen formule ervaren vrouwen golven van verwarmende, verkoelende of tintelende sensaties, die de gevoeligheid van de intieme zones verhogen. Acht van de tien vrouwen die de nieuwe Durex Orgasm’Intense gel op voorhand hebben getest, kwamen tot een hoogtepunt.

Eelco Ockers, General Manager Reckitt Benckiser Benelux voegt toe: “Al meer dan 80 jaar ziet Durex het optimaliseren van de seksuele beleving in alle veiligheid voor miljoenen mannen en vrouwen als zijn belangrijkste missie. Daarom hebben wij het idee gehad om in samenwerking met Goedele.com deze #OrgasmsForAll beweging te organiseren. De resultaten van het onderzoek laten zien hoe groot de huidige orgasmeongelijkheid is. Daarnaast toont het ook aan dat er nog veel verbeterd kan worden op het vlak van sensibilisatie. Met de nieuwe beweging #OrgasmsForAll willen we laten weten dat een orgasme toegankelijk kan en moet zijn voor iedereen. #OrgasmsForAll roept daarom iedereen op die in een gelijkere genotsverdeling gelooft om zich bij de beweging aan te sluiten, en om de boodschap te delen!”

 

 

* Representatief onderzoek door Goedele.com in samenwerking met Durex, uitgevoerd door Panelwizard in augustus 2017 bij 1.500 Belgen en Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar.