1. Inspiratie
  2. Algemeen
  3. De meest kinky studentenclub in België

Inspiratie De meest kinky studentenclub in België 1 jaar geleden

De meest kinky studentenclub in België

Populariteit

Dopen en schachten daar doen ze niet aan mee. Er is geen hiërarchie in deze club. Alcohol speelt bij hun geen belangrijke rol, wat bij de meeste verenigingen wel zo is. Hun hoofddoel is informatie verstrekken over BDSM, daarom organiseren ze vaak praatavonden en workshops. Wat opvallend is, is de opkomst! Ze merken de laatste jaren een groei van leden. De studentenclub is bedoeld voor jongeren tussen 18 en 26 die studeren in Gent. Wat hun vereniging uniek maakt, is dat de leden heel vlot over hun seksleven praten zonder beoordeeld te worden. Iets wat velen onder hun graag zien veranderen binnen onze maatschappij. Weg met die preutsheid!

BDSM

Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat niet iedereen weet wat BDSM is. De afkorting staat voor Bondage and Discipline, Dominance and Submission en Sadism and Masochism. De betekenis is enorm breed maar het gaat om een seksuele voorkeur waarbij er wordt geëxperimenteerd met intense fysieke en mentale prikkels. Het kan hier gaan om vernedering, pijn,…

Gebruikte jij ooit handboeien of een zweepje? Dan deed je ook al aan BDSM. Zoals je merkt, het spectrum is zo breed en zoveel meer dan Fifty Shades of Grey. Ben je nieuwsgierig en wil je graag experimenteren? Praat hier dan over met je partner en gebruik vooral stopwoorden. Schaamte is absoluut niet nodig, 50% van de Belgen probeerde het al eens uit en 12% doet het zelfs regelmatig.

Bye bye taboo

De leden willen BDSM bespreekbaar maken en nieuwelingen leren dat deze seksuele behoeftes normaal zijn. Tijdens praatavonden en workshops leren ze dat afspraken enorm belangrijk zijn. Zonder stopwoorden- of bewegingen kan je niet beginnen ‘spelen’. Het is belangrijk dat je binnen elkaars grenzen blijft. Goede communicatie, wederzijds respect en geïnformeerde consent van alle betrokken partijen zijn cruciaal. Anders is er geen sprake meer van BDSM, maar gaat het om misbruik.

Types

Kajira is geen dating platform, sommigen sluiten zich aan in de hoop een partner te vinden met dezelfde seksuele noden. Dit is niet meteen de bedoeling van de vereniging. Natuurlijk gebeurt het wel, aangezien de leden hier een belangrijke interesse delen. Let’s be honest… Seks speelt een grote rol in een relatie, dus verwonderd zijn we zeker niet.

Wanneer je nieuw bent binnen de BDSM-gemeenschap, kan het interessant zijn om een vragenlijst in te vullen om jezelf wat beter te leren kennen. Op het internet vind je heel wat BDSM-testen. Deze werken als een persoonlijkheidstest en maken je voorkeur duidelijk. Benieuwd? Een bekende test vind je terug op www.bdsmtest.org. De ene persoon vindt het leuk om hard geslaan te worden op bips… de andere wordt liever helemaal vastgebonden. Aan de hand van deze vragenlijst wordt je type bepaald. Zo kan je bijvoorbeeld ‘DOM’ dominerend of ‘SUB’, onderdanig zijn. Het spectrum is heel breed en er zijn nog verschillende types en mengvormen. Ook de ‘spelletjes’ zoals de leden het noemen kunnen heel variërend zijn. Velen beginnen hun bedroomsituations met roleplaying. Misschien wordt het eens tijd om iets nieuws te proberen?