1. Inspiratie
 2. 6 wetenschappelijke redenen om méér seks te hebben

Inspiratie 6 wetenschappelijke redenen om méér seks te hebben 3 jaar geleden

6 wetenschappelijke redenen om méér seks te hebben

 1. Het maakt je gelukkiger
  En nee, niet alleen die gelukzalige 7 minuten tijdens je orgasme. Een paar minuten na je climax wordt je lichaam immers overstelpt met oxytocine, wat je een ontspannen en gelukkig gevoel geeft. De zogenaamde ‘afterglow’ na je vrijpartij kan tot wel 48 uur duren, en is rechtstreeks gelinkt aan relatiegeluk.
   
 2. Het houdt verkoudheden weg
  Een studie aan de Wilkes University vond dat mensen die één of twee keer per week vrijden, hogere waarden hadden van een bepaald antilichaam dat helpt tegen verkoudheid en griep. Of hoe in bed blijven tijdens een verkoudheid dus wel degelijk helpt …
   
 3. Het is beter dan botox
  Waarom zou je honderden euro’s spenderen aan dagcrèmes als je het beste jeugdelixir gewoon gratis in je bed vindt? Tijdens een Schotse studie werden 3500 Europese en Amerikaanse mannen en vrouwen in twee groepen verdeeld met als huiswerk 2 of 3 keer per week seks. Deelnemers van de tweede groep werden maar liefst 7 tot 12 jaar jonger geschat!
   
 4. Het geeft je promotie
  Een andere Schotse studie vond dan weer dat mensen die meer seks hadden beter omgingen met stress. Een onderzoek aan de Oregon State University van 159 werknemers bewees bovendien dat zij die vaker vrijden de volgende dag beter gezind waren, wat leidde tot een hogere jobtevredenheid en engagement. En een betere werkprestatie leidt natuurlijk tot een blije baas, en dus met een beetje geluk: promotie of opslag!
   
 5. Het gaat hoofdpijn tegen
  “Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn” is vanaf nu geen geldig excuus meer tussen de lakens. Een Duitse studie bewees dat 60% van migrainepatiënten en 37% van clusterhoofdpijnlijders zich na seks beter voelden. Het orgasme werkt dus als een heuse natuurlijke pijnstiller: bye bye paracetamol, hello sexy time!
   
 6. Het helpt je beter slapen
  Kan je je ogen niet openhouden na een stoeisessie? Je bent niet alleen, want na een orgasme maakt je lichaam het hormoon prolactine vrij, dat op zijn beurt dopamine onderdrukt, een stof die je energie geeft. En dat is niet alles, want als je in het donker vrijt, denkt je lichaam dat het slaaptijd is en maakt het melatonine vrij, een hormoon dat je moe maakt.