1. Inspiratie
  2. 5 signalen die betekenen dat je relatie in gevaar is

Inspiratie 5 signalen die betekenen dat je relatie in gevaar is 1 jaar geleden

5 signalen die betekenen dat je relatie in gevaar is

1. Nooit discussiëren is slecht voor je relatie

Als je partner geen discussie meer wil voeren met je, betekent dat dat hij/zij emotioneel afstand van je neemt. Je man of vrouw wil geen moeite meer doen om te investeren in deze relatie en geeft het op om met je over belangrijke dingen te praten en van gedachten te wisselen. Het is maar een kwestie van tijd tot de breuk officieel wordt.

2. Jullie leven elk een ander leven, eerder als ‘roommates’

Als je er geen idee van hebt waar je partner uithangt, dan zit jullie relatie in de problemen. Het mag misschien onschuldig starten, maar het zal snel genoeg tot een breuk leiden. Als je allebei een ander levensritme volgt, alleen investeert in je kinderen of je vrienden maar niet in je relatie, dan is die ten dode opgeschreven.

3. Jullie zijn eerder beste vrienden dan geliefden

Heel wat koppels verzeilen in deze situatie: ze worden vrienden in plaats van geliefden. Je denkt dat het beteren zal, maar het wordt alleen maar erger. Natuurlijk is het belangrijk dat jullie met elkaar kunnen opschieten, maar er moet meer dan dat zijn in een romantische relatie. Als de aantrekkingskracht er ooit was, dan is die er vaak nog, ergens. Je moet de vlam alleen terug aanwakkeren.

4. Niet durven praten over een terugkerend probleem in je relatie

Misschien is het een banaal iets, wil je dat hij/zij meer met de kinderen speelt of ook helpt in het huishouden. Of je wilt af en toe eens verrast worden met een ruiker bloemen of een romantisch etentje. Het kan ook een écht probleem zijn: je man/vrouw heeft bijvoorbeeld een drankprobleem of heeft meer aandacht voor zijn/haar hobbies dan voor je gezin. Groot of klein, als het je stoort, moet er over gepraat worden. Als je dat niet doet, dan tikt er een tijdbom onder de fundamenten van je relatie.

5. Je partner neemt afstand van je of verandert langzaamaan in iemand anders

Meestal betekent het dat hij of zij vreemdgaat, maar het kan ook zijn dat jullie levensstijl zo van mekaar gaat verschillen dat jullie uit elkaar groeien. Door een nieuwe job bijvoorbeeld, een onvervulde kinderwens, een nieuwe hobby of vriendschap. Het gebeurt vaak bij koppels die al samen zijn sinds hun jonge jaren. Mensen veranderen als ze ouder worden en partners groeien uit elkaar. Wil je meegroeien met je partner en geef je hem/haar de ruimte om een nieuwe identiteit te ontwikkelen, los van jullie als koppel? Dat zou wel eens kunnen slagen en de relatie redden. En anders: it’s a break-up!